Gevrek: Nohut mayasıyla yapılan pekmeze batırılmış susamlı hamur işi. Şekerli ve daha yağlı hamurdan yapılan simitle çokca karıştırılır.
Boyoz: Yumurta, un, tuz, su ve nebati yağdan yapılan yuvarlak böreğimsi. Arasına üçgen peynir koyarsın sayaslı boyoz olur.
Kumru: Gevrek hamurundan yapılan ekmek arasına İzmir tulumlu, domat ve yeşil biberli yiyecek. Aynı hamura kızartılmış salam, sosis, sucuk, peynir, domat, turşu, ketçap, mayonezle de yapılır. O da Çeşme kumrusudur. Sayaslısı da vardır.
Yengen: O da bir Çeşme kumru aslında.
Darı (süt darı hatta): Mısır
Tahan: Tahin
Nohut: Beyaz leblebi denen
Domat: Domates
Mandalin: Mandalina
Yemiş: İncir
Bardacık: İncir
Çiğdem: Çitlemelik ayçekirdeği
Çuçka: Turşuluk biber
Şişarka: Kırmızı biber
İstifno: Yenilebilir bir çeşit ot
Cibez: Yenilebilir bir çeşit ot
Sanayağ: Margarinlerin genel adı
Badem: Salatalık
Asfalyaları atmak: Sigortaları atmak. Kafasının tası atmak. O derece sinirlenmek. Kudurmak..
Tav olmak: Kıl olmak, gıcık olmak
Ders ekmek: Ders asmak
Bilader: Birader
Temin: Demin, az önce
Paravana: Tel toka
Garaj: Otogar, terminal
Klorak: Çamaşır suyu
Kordon: Sahil yaşam alanı
Banko: Mutfak tezgahı
Andaç: Yıllık
Selpak: Kağıt mendillerin genel adı
Meşe: Misket
Bir de "ötebis" vardır ki "otobüs" demektir:)
Bir de "ötebis" vardır ki "otobüs" demektir:)
Yorumlar
Yorum Gönder